Gratin de patates douces.
Hey everyone, it is John, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a special dish, gratin de patates douces. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Gratin de patates douces is one of the most favored of current trending foods on earth. It's easy, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Gratin de patates douces is something that I have loved my whole life. They're nice and they look wonderful.
To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook gratin de patates douces using 9 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.
The ingredients needed to make Gratin de patates douces:
- {Prepare 500 g of patates douces.
- {Take 100 g of lentilles.
- {Get 100 g of carotte.
- {Make ready 2 of pincé de cumin.
- {Take 2 of pincé de noix de muscade.
- {Get 50 ml of crème allégé à 20%.
- {Get 50 g of d'emmental râpé.
- {Make ready of Sel et poivre.
- {Take of Huile d'olive.
Steps to make Gratin de patates douces:
- Préchauffer le four a 180°c puis éplucher les carottes et les couper en rondelle.
- Préparer une purée de patate douce : éplucher et couper en gros morceaux. Faire cuire dans de l'eau bouillante pendant 15 minutes. Puis écraser avec la crème légère ajouter sel, poivre et noix de muscade.
- Faire cuire les lentilles dans de l'eau pendant 15 minutes puis les égouttez.
- Ajoutez l'huile d'olive dans une casserole puis ajouter les carotte et laisse cuire 2 à 3 minutes puis ajouter les lentilles égouttez assaisonner de sel, de poivre et le cumin.
- Dans un plat pour le four verser les lentilles puis recouvrir avec la purée de patates et saupoudrer d'emmental râpé.
- Enfourner pendant 15 minutes.
So that is going to wrap it up with this exceptional food gratin de patates douces recipe. Thank you very much for your time. I am sure you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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