Skip to main content

Recipe of Homemade Pâte de Pâques Berrichon

Pâte de Pâques Berrichon.

Pâte de Pâques Berrichon

Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, pâte de pâques berrichon. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Pâte de Pâques Berrichon is one of the most favored of current trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It is easy, it is fast, it tastes delicious. Pâte de Pâques Berrichon is something that I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook pâte de pâques berrichon using 13 ingredients and 13 steps. Here is how you cook that.

The ingredients needed to make Pâte de Pâques Berrichon:

  1. {Take 500 g of farine.
  2. {Make ready 250 g of beurre.
  3. {Get 16 cl of d’eau.
  4. {Get 1 cc of sel (pâte).
  5. {Make ready of 500 g de farce porc et veau.
  6. {Get of 1 tranche de pain de mie sans la croûte.
  7. {Prepare of 1 échalote.
  8. {Get of 2 gousses d’ail.
  9. {Make ready of 1 bouchon de cognac.
  10. {Get of Persil.
  11. {Get of 1 verre de lait.
  12. {Prepare of Sel et poivre.
  13. {Get of 4 oeufs.

Instructions to make Pâte de Pâques Berrichon:

  1. Commencer par préparer la pâte brisée en mélangeant la farine et le sel..
  2. Ajouter à la farine, le beurre coupé en petits morceaux et mélanger avec les doigts jusqu’à obtenir une semoule grossière..
  3. Ajouter l’eau et façonner la pâte en boule..
  4. Diviser la pâte en 2 pâtons et les abaisser au rouleau dans une forme de rectangle..
  5. Faire cuire en œufs durs 3 des œufs.
  6. Préparer la farce. Commencer par hâcher l’échalote, écraser l’ail et hâcher le persil..
  7. Détremper le pain de mie avec le lait..
  8. Mélanger la farce avec l’ail, échalote, persil et pain mouillé avec le lait, puis le bouchon de cognac, sel et poivre..
  9. Étaler la farce sur une des pâtes..
  10. Recouvrir avec les œufs durs coupés en 2..
  11. Puis recouvrir avec la seconde pâte en joignant les bords..
  12. Dorer avec un œuf et une goutte de lait..
  13. Cuire 1 heure environ à 180 degrés.

So that is going to wrap this up with this exceptional food pâte de pâques berrichon recipe. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Step-by-Step Guide to Make Favorite Crêpes facile

Crêpes facile . Découvrez cette recette de crêpes très rapide à préparer. Une recette simple très classique qui, grâce à sa quantité d'oeufs, ne nécessite aucun repos de la pâte. C'est une amie bretonne qui m'a donné ses secrets. In a blender, process all the ingredients until the batter is smooth. Blend: Create the crepe batter by combining all ingredients in a blender. Unlike pancake batter, there should be no lumps in the crepe batter. Hey everyone, it is Jim, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a special dish, crêpes facile. One of my favorites. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious. Crêpes facile is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's easy, it is fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. Crêpes facile is something that I have loved my entire life. They're fine and they look fantastic. Découvre

Easiest Way to Prepare Speedy Tartiflete

Tartiflete . Hey everyone, it's me, Dave, welcome to our recipe site. Today, we're going to make a special dish, tartiflete. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious. Tartiflete is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It is simple, it is fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. Tartiflete is something that I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful. To get started with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can have tartiflete using 8 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it. The ingredients needed to make Tartiflete: {Prepare of Patates. {Make ready of Reblochon. {Take of Crème fraiche entière. {Get of Vin blanc. {Take of Oignon. {Take of Poitrine. {Get of Ail. {Take of Optional :Chou-fleur séché au fou

Recipe of Perfect Gaufres marbrées au chocolat

Gaufres marbrées au chocolat . Gaufres marbrées chocolat - vanille. [Petit plaisir] Ressortir le gaufrier, c'est toujours une bonne idée ?? Une fois que celui-ci est bien chaud, déposez irrégulièrement de l'appareil à gaufre vanille et à gaufres chocolat dans les alvéoles, afin d'obtenir un joli marbrage. Pendant que le gaufrier chauffe, fouetter la crème en chantilly avec le sucre glace. Faites fondre doucement le chocolat cassé en morceaux au micro-ondes ou au bain-marie. Séparez la pâte à gaufres dans deux bols. Dans l'un des bols, ajoutez le chocolat fondu et mélangez. Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, gaufres marbrées au chocolat. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious. Gaufres marbrées au chocolat is one of the most well liked of current trending f